Behandlinger
I trygge rammer

Botox

Botox er varemærkenavnet for lægemidlet, Botulinum Toxin Type A. Behandlingen benyttes mod mimiske rynker dvs. rynker, som opstår, når du bevæger dit ansigt. Botox blokerer nerveimpulserne til de små ansigtsmuskler og forhindrer disse muskler i at trække sig sammen. Musklen afslappes, rynkerne reduceres eller forsvinder helt og man forebygger rynke udviklingen i det behandlede område. Du bibeholder følesansen i det behandlede område. En behandling med Botulinum Toxin er en meget sikker metode, og produktet forbliver præcis dér, hvor det sprøjtes ind. Behandlingen er ligeså effektiv på mænd som på kvinder og andelen af mænd som benytter Botox er stigende.

Alle mimiske muskler i ansigtet kan i princippet behandles men de typiske områder er:

  • Rynker mellem brynene, også kaldet bekymringsrynker
  • Panderynker
  • Smilerynker
  • Rynker på næsen, også kaldet ‘bunnylines’
  • Tandkødssmil, også kaldet ‘gummysmile’
  • ”Rygerynker”omkring munden
  • Botox i læberne
  • Nedadvendte mundvige
  • Forstørret tyggemuskler, også kaldet hypertrofi af masseter musklen
  • Tydelige ”bånd” på halsen, også kaldet platysma

Hos HP Aesthetics anvender vi efter vores mening det bedste præparat inden for Botox behandlinger, nemlig Vistabel. Behandling med Botox kan med fordel kombineres med fillers for at skabe harmoniske resultater ved behandling af aldersforandringer.

Sådan foregår en behandling med Botox

Ved forundersøgelsen vil du i samråd med lægen diskutere ønsker og forventninger til behandlingen, og behandlingen vil blive gennemgået i detaljer. Du får også udleveret skriftlig information. Ved behandling med Botox er der et lovpligtigt krav om 48-timers betænkningstid efter forundersøgelsen. Du kan dog sagtens booke tiden med det samme. Er du gravid, ammer eller har muskel/nervesygdomme, kan vi ikke tilbyde dig behandling med Botox.

Før behandlingen rengøres dit ansigt, og derefter injiceres Botox med en lille nål ind i musklerne under huden. De fleste kan mærke et lille prik i huden, hvor det efterfølgende vil svie en smule. Behandlingen varer samlet omkring 15 minutter.

Efter behandlingen kan der være små hævelser, som ligner myggestik. Disse forsvinder af sig selv i løbet af 10-30 minutter. I sjældne tilfælde kan der forekomme blå mærker i det behandlede område. Enkelte kan opleve en forbigående hovedpine de første dage efter behandlingen. Botox virker efter 3-4 dage, mens den fulde effekt opnås efter ca. 10-14 dage. Holdbarheden af Botox er normalt ca. 3-4 måneder. Ved gentagne behandlinger kan effekten af Botox holde længere.

Holte Plastikkirurgi